Akademos - Revista de știinta, inovare, cultura si arta

Academia de Stiinte a Moldovei

Ştiinţe inginereşti şi tehnologice

Profilul calitativ al biscuiților Macarons fabricați cu adaos de șrot de nucă

Autor: Dr. Carolina Geosu, dr., conf. univ. Rodica Siminiuc, dr., conf. univ. Eugenia Covaliov, dr. Olga Gutium, dr., conf. univ. Vladislav Reșitca, dr., prof. univ. Olga Deseatnicova
Odată cu occidentalizarea obiceiurilor alimentare, cu preluarea consumului sporit de alimente instant și rapide, viața a devenit mai confortabilă.

Dezvoltarea tehnologiei de obținere a laptelui și a băuturii fermentate pe bază de nuci

Autor: Dr. Eugenia Covaliov, dr., conf. univ. Vladislav Reșitca, dr., prof. univ. Jorj Ciumac
Producția de nuci este în creștere la nivel global. Pentru Republica Moldova, nucul reprezintă una dintre cele mai vechi specii de fructe și a avut întotdeauna o semnificație economică și socială deosebită.

Senzorii de gaz și rolul lor în industrie, agricultură, medicină și monitorizarea mediului

Autor: Dr. hab., prof. univ. Ghenadii Korotcenkov
Aerul atmosferic pe care îl respirăm conține numeroase tipuri de substanțe chimice, naturale și artificiale, dintre care unele sunt vitale pentru om, în timp ce multe altele pot fi dăunătoare pentru sănătatea lui [1].